Aan de slag

Heb je ADHD of vermoed je dat? Vraag jouw huisarts om je naar ons door te verwijzen. Wij kunnen een diagnose stellen en je behandelen en begeleiden op maat. Ons doel is jou helpen om beter te functioneren en gelukkig te zijn. Samen zetten we dan de volgende stappen.

  Stap 1: Jouw ervaringen opschrijven

  We sturen je een inschrijfformulier per post. Daarop kun je invullen waar je tegenaan loopt in het leven.

  Stap 2: Kennismakingsgesprek: hulpvraag

  We plannen een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jouw persoonlijke situatie. We inventariseren wat jouw hulpvraag is:

  • wat je wilt bereiken

  • op welke verandering je hoopt

  • hoe je de toekomst ziet

  • wat je van ADHD City verwacht, wat wij kunnen betekenen om jouw doelen te bereiken. Wij werken oplossingsgericht dus maken jouw hulpvraag zo concreet mogelijk.

  Stap 3: Diagnostiek

  Als er nog geen diagnose is gesteld, willen we jouw input uit het eerste gesprek gebruik en om een diagnose te stellen. Binnen onze praktijk zijn de psychiater en de psycholoog betrokken bij de diagnostiek: we kijken heel breed wat je belemmert. Het kan daardoor voorkomen dat er naast ADHD nog andere diagnoses zijn. De uitkomst bespreken we in het adviesgesprek (stap 4).

  Stap 4: Adviesgesprek

  Na het kennismakingsgesprek volgt het adviesgesprek. In dit gesprek vertellen we je welke diagnose we stellen, als die er nog niet was. Wij leggen uit waarom we denken dat er sprake is van ADHD of andere diagnoses. Vanuit jouw hulpvraag bespreken we welke behandeling of begeleidingsvorm mogelijk is. Samen kijken we wat bij je past.
  Het liefst nodigen we bij dit adviesgesprek ook voor jou belangrijke mensen uit. Bijvoorbeeld je partner, ouders, een goede vriend of vriendin. Dat doen we natuurlijk alleen met jouw toestemming. Je omgeving – jouw systeem – is ontzettend belangrijk. De mensen om je heen hebben grote invloed op je leven. Misschien heb je veel ruzie. Of kun je niet aan eisen voldoen. Door jouw systeem te betrekken, willen we een omgeving creëren die bij jou past, jou ondersteunt en helpt.
  Wanneer we hebben bepaald hoe we samen aan het werk gaan, beschrijft ADHD City dat na dit gesprek in een behandelovereenkomst.

  Stap 5: Behandeling

  Nu kan de behandeling starten. Een gemiddeld traject duurt 4-6 maanden. Maar dat kan dus ook korter of langer zijn. Iedere drie maanden, of eerder als je dat wilt of al klaar bent, evalueren we samen. De behandeling bij ADHD City is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ook volgen we de ggz-richtlijnen van het Trimbos instituut en de NederlandseVereniging voor Psychiatrie.

  Stap 6: Eindgesprek

  Wanneer de behandeling is afgerond, plannen we een eindgesprek. We vragen je dan hoe jede behandeling binnen ADHD City hebt ervaren. Zo kunnen wij de zorg steeds aanpassen aan de behoeften van onze cliënten en de kwaliteit bewaken. Als we jouw hulpvraag hebben behandeld zullen we het weer overdragen naar de huisarts.

  Evaluatie

  We zouden het erg op prijs stellen als je tijdens of na je behandeltraject een recensie zou willen schrijven over je ervaringen. Dit helpt ons om onze behandeling steeds opnieuw te evalueren en om onze toekomstige en huidige cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Deze recensie kun je schrijven op zorgkaartnederland.nl (zoek op 'ADHD City' en klik op 'schrijf een waardering').

  Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).