ADHD

Als je ADHD hebt, voel je vaak onrust. Je hebt moeite met concentratie en prikkels en kunt impulsief zijn. ADHD belemmert je en kan ervoor zorgen dat je vaak ruzie hebt. Dat komt doordat de communicatie tussen hersengebieden niet goed verloopt. ADHD is daardoor niet te genezen. Wel kunnen behandeling en medicatie ervoor zorgen dat je er beter mee kunt leven. Ook zijn er een aantal heel praktische tips die je direct helpen.

Bijkomende problemen

Als ADHD je leven ingewikkeld maakt, kunnen daar ook andere problemen bij komen. Een paar voorbeelden:

Autisme Veel mensen met ADHD hebben een vorm van autisme. Dit houdt in dat je kwetsbaar kunt zijn op het gebied van sociale interactie. Of dat je beperkte gedragspatronen, interesses of activiteiten hebt. Ook kun je meer of juist minder gevoelig zijn voor zintuiglijke prikkels.

Depressie Wanneer anderen je niet begrijpen, kan dat ervoor zorgen dat je neerslachtig of depressief wordt.

Angst Je kunt angstig worden, omdat je niet weet of je door je ADHD aan de verwachtingen van anderen voldoet. Het kan zijn dat je prestaties op je werk of in je studie tegenvallen, waardoor het plezier erin afneemt. Ook kun je bang zijn om te falen in sociaal contact.

Verslaving Diverse stressfactoren kunnen ervoor zorgen dat je gevoelig bent voor verslaving. Dat kan bijvoorbeeld een verslaving aan alcohol of drugs zijn.

Slecht slapen De drukte in je hoofd en de stress die ADHD met zich kan meebrengen, kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt.

ADHD City kijkt samen met jou over de hele breedte van je klachten wat je belemmert. We geven je passend advies en zullen veel zelf behandelen. Soms moeten we je ook doorverwijzen.

Wat is ADHD

Tips & herkenning

Het is heel prettig als je herkenning en erkenning vindt bij mensen met dezelfde problemen. Check het YouTube-kanaal How to adhd.