Behandeling

Behandeling en medicatie kunnen ervoor zorgen dat je beter met ADHD kunt leven. Op diverse manieren behandelen en begeleiden wij mensen met ADHD.

Psycho-educatie

Je leert in de behandelingen wat ADHD inhoudt en wat het voor jouw leven en voor de mensen om je heen betekent. Als je namelijk beter weet wat ADHD is, dan helpt je dat om ermee om te gaan. Psycho-educatie kan individueel in een gesprek, online via modules en in online groepssessies.

Je kunt zelfstandig online behandelmodules volgen. Je krijgt hiervoor toegang tot modules van Therapieland, waar je ook nog in kunt nadat de behandeling is afgerond. Zo weet je steeds hoe je kunt omgaan met ADHD, ook na de behandeling.

In een (online) groepssessie van ADHD City krijg je informatie over ADHD en bijkomende problemen, zoals slaapstoornissen en depressie. Ook is er, als je dat wilt, gelegenheid om ervaringen te delen.

Cognitieve gedragstherapie

We gebruiken voor deze therapie de module ADHD bij volwassenen. Je leert hierin met je ADHD-klachten omgaan, net als bij psycho-educatie. Je krijgt handvatten om gedachten die ongewenste gevoelens geven, om te buigen.

Medicatie

Genezen van ADHD kan niet, maar medicijnen kunnen je klachten sterk verminderen. Je voelt je helderder in je hoofd, je hebt meer overzicht en minder last van jouw klachten.

Gezond leven

Het kan zijn dat je moeite hebt om in slaap te komen of dat je gevoelig bent voor verslaving. Dat is onderdeel van onze gesprekken. Er zijn verschillende manieren om daar verbetering in te gaan ervaren. Bijvoorbeeld door gezond leven: goed eten, bewegen en buiten zijn.

Videobellen

Onze behandelingen kunnen in de praktijk of online plaatsvinden. Voor veel mensen blijkt videobellen prettig zijn, bijvoorbeeld wanneer ze ver van Groningen wonen. We gebruiken voor videobellen Microsoft Teams.

Baas in eigen brains

Je talenten ontdekken en je (mentale) gezondheid verbeteren? Download de app Super Brains. Een Lifestyle Game met allerlei tips,trainingen en persoonlijke coaching.