Behandeling

Behandeling en medicatie kunnen ervoor zorgen dat je beter met ADHD kunt leven. Op diverse manieren behandelen en begeleiden wij mensen met ADHD.

Psycho-educatie

Je leert wat ADHD inhoudt en wat het voor jouw leven en voor de mensen om je heen betekent. Als je namelijk beter weet wat ADHD is, dan helpt je dat om ermee om te gaan. Psycho-educatie kan individueel en online. Je krijgt toegang tot online modules en kunt dit in je eigen tijd doen. Wij zijn voorstander van digitaal werken, omdat je ook nog kunt inloggen als de behandeling is afgerond. Zo weet je steeds hoe je kunt omgaan met ADHD, ook na de behandeling.

Psychotherapie

Individuele psychotherapie kan erg helpend zijn wanneer je somber bent of een negatief zelfbeeld hebt. Na de psychotherapie heb je minder last van angstklachten.

Cognitieve gedragstherapie

In deze therapie gaan we uit van jouw kracht. We kunnen ons bijvoorbeeld richten op mindfulness, zelfcompassie of acceptatie van je eigen persoonlijkheid. Je krijgt handvatten om gedachten die ongewenste gevoelens geven, om te buigen.

Medicatie

Genezen van ADHD kan niet, maar medicijnen kunnen je klachten sterk verminderen. Je voelt je helderder in je hoofd, je hebt meer overzicht en minder last van chaos.

Gezond leven

Het kan goed zijn dat je moeite hebt om in slaap te komen of gevoelig bent voor verslaving. Op verschillende manieren kunnen we dat verbeteren. Gezond leven is er een van. Goed eten, lekker bewegen, duidelijke planningen. In de behandeling gaan we daar ook aandacht aan besteden.

Groepseducatie

Wij willen binnenkort met groepen gaan starten, omdat herkenning van anderen je erg kan helpen. Samen praat je bijvoorbeeld over belemmeringen, oplossingen en leefstijl.

Videobellen

Onze behandelingen kunnen in de praktijk én online plaatsvinden via beeldbellen met Teams van Microsoft. Voor veel mensen blijkt het erg prettig zijn, bijvoorbeeld wanneer ze ver van Groningen wonen.

Baas in eigen brains

Je talenten ontdekken en je (mentale) gezondheid verbeteren? Download de app Super Brains. Een Lifestyle Game met allerlei tips,trainingen en persoonlijke coaching.